
Kuseyr Köprüsü Karsu Köyü Köprüağzı mevkiinde ismindende anlaşıldığı gibi Kuseyr Çayının üzerine inşa edilmiş tarihi dokulardan biridir.
Bölgeye Kuseyr denmesinin nedeni büyük evliyalardan olan Şeyh Ahmed-i Kuseyri Hazretlerinin burada yaşamış olmasıdır.
Köprünün Kuseyri Hazretleri tarafından 1500 lü yıllarda yapıldığı söylenmektedir.
Şeyh Ahmed-i Kuseyri Hazretleri ilk dini bilgileri ve Kur'an-ı Kerim okumayı babası Şeyh Abdurrahman'dan öğrenmiştir. Bu zat Ashab-ı Kiramdan olup soyu Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in amcası Hz. Abbas'a dayanmaktadır. Eğitiminin büyük bölümünü amcaları Şeyh Davud ve Şeyh Ali'nin yanında almıştır. Hatta bir rivayete göre eğitim gördüğü Hatay'da bir gün ders bitimi köyüne gitmek isteyince amcası vakit geç olduğu için gitmesine karşı çıkmış ve gideceği yol üzerinde yabani hayvanların olduğunu söylemesine rağmen ısrar edince amcası kendisini kıramayıp göndermiş ancak kalbi rahat etmeyince yeğenini uzaktan takip etmeye karar verir ve peşinden gider. Ağaçların sık olduğu bir yerde izini kaybeder ararken ileride giden bir kurt görür ve panige kapılır. Ancak yeğenini kurdun sırtına binmiş gülüşerek gittiğini görünce takip etmeyi bırakıp Hatay'a döner. Bunu olayı abisi Şeyh Abdurrahman'a artık oğluna vereceğim ders kalmamıştır başka hocalara gönder diyerek anlatır. Bu yaşta kemale ermesi ve keramet sahibi olması Allah'ın bir lütfundan başka birşey değildir.
Bir defasında da Kanuni Sultan Süleyman tarafından İstanbul'a davet edildiğinde hizmetçisiyle beraber gitmeye karar verir. Hizmetçisine sen önden git bize yer ayırt demesi üzerine hizmetçisi önden gider. Ancak Hizmetçi her ulaştığı Han'da Şeyh Ahmed-i Kuseyri Hazretlerini görmesi yaptığı hizmetin ne kadar büyük olduğunu anlar. Kuseyri Hazretleri yaya gitmesine rağmen uzun mesafeleri kısa zamanda alması onun bir kerametidir. Her gittiği yere yollar çeşmeler yaptırımıştır. İşte Köprü de o eserlerin bir tanesidir.
Ancak köprü 2004 yılında Hatay'da meydana gelen sel felaketinde büyük ölçüde hasar görmüş olup kullanılamaz hale gelmiştir. Köprünün aslına uygun şekilde onarımı için birçok girişimde bulunulmuş fakat hepsi sonuçsuz kalmıştır. Bunun üzerine yöre halkı kendi imkanları ile yanına bir köprü yaptırıp kullanıma açmıştır.
Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.