6 Aralık 2007 Perşembe

MERHABALAR

BU SEFERDE BİR TEPSİ BÖREKLE KARŞINIZDAYIM SAYGIDEĞER DAYIM KUSEYRİ; DİN VE DİYANET İŞLERİ, YİNE SAYGIDEĞER DAYIM MUALLİM; GENEL KÜLTÜR,HEMŞERİM OLAN SAYIN HUYLU BEYEFENDİ DE;KÖYÜMÜZÜN YAPISI VE BU SİTENİN YAZARLARI İÇİNDE TEK BAYAN OLAN BEN URFALI İSE MUTFAK KONUSUNDA SİZLERİ AYDINLATMAYA ÇALIŞIYORUZ
HAKLISINIZ SİZ ŞİMDİ BUNUN TARİFİNİDE İSTERSİNİZ. O ZAMAN VEREYİM HEMEN.
MALZEMELER:4 adet yufka, bir tas süt kesniği,bir bağ maydanoz.
HAZIRLANIŞI:yufkanın 2 tanesini yağlanmış tepsiye açalım,arasına maydanoz ve süt kesniğini serpelim (her tarafa eşit gelcek şekilde) daha sonra diğer 2 yufkayıda üzerine kapatalım ve kenarlarını altına geçirip güzel görünmesini sağlayalım.en son üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu susam ile süsleyelim.200 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişsin sonra size afiyet olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Sayın Urfalı, bu mis gibi böreği böyle tarifsiz bırakmak olmaz herhalde değil mi? Canımız çekiyor, pişirmek istiyoruz ama tarif yok...
Sizce ne yapmalıyız?

muallim dedi ki...

Şimdi olmuş. Bizi "Arif" olarak bildiğinden "tarif"e gerek görmemişsin. O kadar da arif değilmişiz demek ki. Tarifi koyman iyi olmuş. Ellerine sağlık.

Videolarım

HABERLER