19 Haziran 2008 Perşembe

Altınözü Yüksekokulu İçin Destek Turları!

Altınözü Yüksekokulu İçin Destek Turları!

: Altınözü Yüksekokulu İçin Destek Turları!
Tarih: 26.09.2007 Saat: 09:43 Gönderen: iskenderungazetesi

MKÜ Rektörü Prof. Dr. M. Şerefettin Canda, Altınözü'nde Yüksekokul kurulması için çalışmalara hız verdi.
Geçtiğimiz hafta sonu Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Önlen ile birlikte önce Hacıpaşa Belediye Başkanı Abdulsemii Erkan'ı makamında ziyaret eden Rektör Canda Altınözü, Yiğityolu (Karbeyaz), Hacıpaşa ve Altınkaya Belediyesinin ve köy muhtarlarının bir birlik oluşturarak, el ele vererek Altınözü'ne bir Meslek Yüksekokulu yapabileceklerini belirtti.
Bu anlamda somut adımlar atılması ve projeye başlanması için bir toplantı yapılmasının gerektiğine de işaret eden Rektör Canda daha sonra Altınözü Belediye Başkanı M. Cavit Alkan, Hacıpaşa Belediye Başkanı Abdulsemii Erkan ve Yiğityolu (Karbeyaz) Belediye Başkanı Bilal Coşkun ile birlikte de bir toplantı düzenledi.
MKÜ Rektörü Prof. Dr. M. Şerefettin Canda Altınözüne Meslek Yüksekokulu kurmak istediklerini, hedeflerinin Altınözü Belde Belediye Başkanları ve köy muhtarlarıyla birlikte bir birlik oluşturup diğer yerler için bir örnek oluşturacak olan bu projenin gerçekleştirilmesi olduğunu, şu zamana kadar bir kaç çalışma yaptıklarını, Özel İdare ile gerekli yazışmaların başlatıldığını belirtti.
Altınözü Yüksekokulu için, Belde Belediye Başkanları, köy muhtarları ve herkesin kendi olanağı kadar katkı ve destekte bulunmasını da isteyen Canda; "Herkes sahip çıkar ve gerekeni yaparsa bu iş olur. Biz de elimizden geleni yapalım, Özel İdareden bu okulları satın alalım ve açılacak okula öğrenci alalım" dedi.
Toplantının ardından MKÜ Rektörü Prof. Dr. M. Şerefettin Canda, Altınözü Belediye Başkanı M. Cavit Alkan, Hacıpaşa Belediye Başkanı Abdulsemii Erkan ve Yiğityolu (Karbeyaz) Belediye Başkanı Bilal Coşkun, Altınözü'ne bir Meslek Yüksekokulu kazandırılabilmesi için ilk olarak Altınözü Kaymakamı Murtaza Dayanç'ı ziyaret ederek destek istediler.
Çiftçinin Sorunları Üzerinde Durdu
MKÜ Rektörü ayrıca, Hacıpaşa Belediye Başkanı Abdulsemii Erkan ile köylüler ve çiftçilerin sorunları, otomatik pamuk toplama makinelerinin yararları, pamuk rekoltesi, desteklemesi ve fiyatı konusu, beldenin gelişimi ve yapılacak yeni yol hakkında de görüş alışverişinde bulundu. Ziyaretin ardından Rektör Canda köylüler ve pamuk tarlası sahipleriyle pamukçuluktaki sorunlar hakkında görüştü.


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Sayın Altınözü ve Zeytin diyarı hemşehrilerim,

MKÜ Altınözü (Zeytincilik) MYO 2008 de açıldı ve 40 öğrenci ile eğitim öğretime başladı.

Öğrenciler şu anda Antakya'da Ziraat Fak de bulunuyor.

Altınözü'nde MKÜ Rektörlüğü tarafından Özel İdare'den 400 milyara satın alınan binanın bakım-onarım işlerini yapıyoruz. Bu iş bitince eğitim-öğretim Altınözü'nde devam edecek.

Altınözü MYO'nun sizlere hayırlı olmasını dilerim.

Dünyanın en iyi zeytin türleri ve zeytinyağının üretildiği Altınözü ve Kuseyr Bölgesinde bilimsel yöntemlerle ilerleme sağlıyabiliriz. Bu nedenle okul açılması ve eğitim önemlidir.

Önümüzdeki sürede öğrencilerin yurt sorunu çözülürse yeni bölümler açılabilir ve yeni öğrenciler de gelebilir.

Ayrıca MKÜ öğrencilerinin Altınözü'nde varlığı bölgenin kültürel ve ekonomik gelişmesinede bir katkıdır.

Esenlikler dilerim.

Prof. Dr. M. Şerefettin Canda
MKÜ REktörü

Videolarım

HABERLER